Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ο Ηλιος του μεσονυχτίου


Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου είναι φυσικό φαινόμενο, το οποίο είναι ορατό στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο Βόρειο και στο Νότιο Αρκτικό Κύκλο. Οι «Λευκές Νύχτες» οφείλονται στο ίδιο φαινόμενο, αλλά είναι ορατές στις περιοχές που βρίσκονται για λίγο εκτός των ορίων των αρκτικών κύκλων. Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις αποτελούν ακραίες καταστάσεις του φαινομένου του ημερονυκτίου και συγκαταλέγονται στα ουράνια φαινόμενα. Ιδιαίτερα οι Λευκές Νύχτες επειδή οφείλονται και στην ύπαρξη της ατμόσφαιρας θεωρούνται και ατμοσφαιρικό φαινόμενο.
Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου εμφανίζεται στα γεωγραφικά πλάτη εντός των δύο αρκτικών κύκλων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε αυτά τα μέρη, ο ήλιος είναι ορατός επί 24 συνεχόμενες ώρες, τουλάχιστον μία ημέρα. Δεδομένου ότι στο Νότιο Αρκτικό Κύκλο (Ανταρκτική) δεν υπάρχουν μόνιμοι οικισμοί ή τουριστικά καταλύματα, οι άνθρωποι που βιώνουν αυτό το φαινόμενο περιορίζονται στο βορρά — πιο συγκεκριμένα, στους κατοίκους της Αλάσκας, του Βορείου Καναδά, της Γροινλανδίας, της Ισλανδίας και των βορείων επαρχιών της Ρωσίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

Αναγνώστες


Myspace Calendars, Flowers Calendars at WishAFriend.com
Get Free Shots from Snap.com
My site was nominated for Best Education Blog!

επιμορφώσεις

επιμορφώσεις
Ερωτήσεις για τη πιστοποίηση β΄επιπέδου

Η σοφία των αρχαίων Ελλήνων

Ο αμόρφωτος άνθρωπος αν και βλέπει -εν τούτοις κατ΄ουσίαν- δεν βλέπει.
Επίκτητος
*******************************
Πηγή της αρετής είναι μόνο η σωφροσύνη. Φρόντιζε δια την ψυχή σου όσο μπορείς. Της αρετής τα αποκτήματα είναι τα μόνο ασφαλή.
Σοφοκλής
******************************
Εάν δεν επιθυμείς τα πολλά τότε τα ολίγα θα σου φαίνονται πολλά.
Σοφοκλής
*****************************
Είναι ισχυρότερη εκείνη η πόλη που έχει χειρότερους νόμους αλλά σταθερούς παρά εκείνη , που έχει καλούς νόμους αλλά δεν έχουν κύρος-εφαρμογή.
Θουκυδίδης
****************************
Να ασκείς τη δικαιοσύνη και με τους λόγους και με τα έργα.
Πυθαγόρας

about this blog

.

Αφήστε ένα μήνυμα

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails