Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Hellen Keller

Hellen Keller ,όλοι το ξέρουν ,σημαίνει κάτι ξεχωριστό Είναι ο άνθρωπος με την απροσμέτρητη ψυχική δύναμη. Ο άνθρωπος που μας στέλνει μήνυμα τι μπορεί να κατορθώσει η θέληση , όταν στηρίζεται στη πίστη.
Ιουνίου. Γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1880 στη μικρή πόλη Τουσκούμπια της Βόρειας Αλαμπάμας της Αμερικής , υγειέστατη και αρτιμελής. Οταν ήταν 19 μηνών έχασε την ορασή της και την ακοή της από υψηλό πυρετό. Ειχε προφτάσει να μάθει λίγες λέξεις . Οι οπτικές και ακουστικές παραστάσεις που είχε μέχρι τότε ξεχάστηκαν και η ζωή της βυθίστηκε στο σκοτάδι και τη σιωπή.
Ομως μέσα της έκρυβε τεράστιες δυνάμεις και με τη βοήθεια της δασκάλας της κατάφερε να σπουδάσει να μάθει ξένες γλώσσες να συγγράψει βιβλία , να κάνει διαλέξεις και να πάρει πανεπιστημιακά διπλώματα φιλοσοφίας , φιλολογίας και μαθηματικών...
Η ίδια έλεγε: "Είμαι πλημμυρισμένη από ευτυχία. Νιώθω ευτυχισμένη στη σκέψη πως ο ουράνιος Πατέρας μου είναι πάντοτε κοντά... Δυσκολίες συναντούμε σε κάθε στροφή Αποτελούν τη συνοδεία της ζωής. Ο ασφαλέστερος τρόπος να τις αντιμετωπίσουμε είναι να παραδεχτούμε ότι έχουμε ένα Φίλο , που μας φυλάει και μας οδηγεί - φτάνει να Του το επιτρέψουμε"....
Και ενώ λοιπόν αυτές τις μέρες ασχολήθηκα μαζί της διαβάζοντας γι αυτήν, σκέφτηκα να βρώ και κάτι από YOUTUBE για να το δημοσιεύσω στο facebook γιατί έχω εκεί κατι μικρές φίλες για να το δουν...
Ενθουσιάστηκα γιατί βρήκα μια ταινία του W. Disney ,http://www.youtube.com/watch?v=OwpViU49DAM&feature=related μια από αυτές που έβλεπα μικρή στην τηλεόραση, και που δεν έχανα ακόμα και αν χρειαζόταν να θυσιάσω το παιχνίδι στη γειτονιά.
Ωραία ταινία , όμως ενώ κατάλαβα πολύ καλά πως της έμαθε τη νοηματική γλώσσα, καθ΄όλη τη διάρκεια της ταινίας προσπαθούσα να καταλάβω πως τη δίδαξε να μιλάει.
Έψαξα λίγο ακόμα και βρήκα το παρακάτω video από αληθινή συνέντευξη της Hellen και της δασκάλας της Αnni Sullinan
http://www.youtube.com/watch?v=Gv1uLfF35Uw
Αλλά καλύτερα "να μιλήσουν" και οι ειδικοί δάσκαλοι...

Αναγνώστες


Myspace Calendars, Flowers Calendars at WishAFriend.com
Get Free Shots from Snap.com
My site was nominated for Best Education Blog!

επιμορφώσεις

επιμορφώσεις
Ερωτήσεις για τη πιστοποίηση β΄επιπέδου

Η σοφία των αρχαίων Ελλήνων

Ο αμόρφωτος άνθρωπος αν και βλέπει -εν τούτοις κατ΄ουσίαν- δεν βλέπει.
Επίκτητος
*******************************
Πηγή της αρετής είναι μόνο η σωφροσύνη. Φρόντιζε δια την ψυχή σου όσο μπορείς. Της αρετής τα αποκτήματα είναι τα μόνο ασφαλή.
Σοφοκλής
******************************
Εάν δεν επιθυμείς τα πολλά τότε τα ολίγα θα σου φαίνονται πολλά.
Σοφοκλής
*****************************
Είναι ισχυρότερη εκείνη η πόλη που έχει χειρότερους νόμους αλλά σταθερούς παρά εκείνη , που έχει καλούς νόμους αλλά δεν έχουν κύρος-εφαρμογή.
Θουκυδίδης
****************************
Να ασκείς τη δικαιοσύνη και με τους λόγους και με τα έργα.
Πυθαγόρας

about this blog

.

Αφήστε ένα μήνυμα

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails